Bakkerij Schuld

Bakkerij Schuld werd opgericht in 1886 en is een moderne, maar tegelijk ambachtelijke bakkerij. In 2011 werd het vakmanschap beloond met het predicaat Hofleverancier. Een prachtige kroon op het werk van vijf generaties. Terwijl vader Jaap Schuld de stille motor is in de bakkerij, bewandelt zoon Jan Aart, die eveneens bakker is, ook het pad van innovatie en PR. Nostalgie en vooruitstrevendheid gaan hand in hand bij deze bijzondere bakkerij.

Brood
De broden van Bakkerij Schuld worden dagelijks op ambachtelijke wijze bereid. Aan alle broden wordt in eigen beheer gemaakt desem toegevoegd. ”Desem is een natuurlijke malshouder en geeft de broden meer smaak. Voor zo’n vijf à zes broodsoorten gebruiken wij het graan van onze eigen akkers,” legt Jan Aart Schuld uit. ”Het graan dat afkomstig is van de eigen akkers, wordt gemalen in de naast de winkel gelegen maalderij. Op deze manier hebben wij de hele keten van telen, malen en bakken in eigen beheer.” Bakkerij Schuld heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt en heeft inmiddels zo’n 25 man personeel. De groei is niet alleen te danken aan de kwalitatief hoogstaande en zeer smakelijke producten, maar ook aan het unieke onlineconcept dat in 2013 werd geïntroduceerd. ”Hoe modern en vooruitstrevend we ook zijn geworden ten opzichte van ruim honderd jaar geleden, we zullen altijd een ambachtelijke bakkerij blijven. Nog steeds maken wij gebruik van de recepten van mijn betovergrootvader Aart Anthonie Schuld, de grondlegger van de bakkerij, want wat goed is, daar moet je niet aan sleutelen!”

Online
Inwoners van omliggende dorpen en steden kunnen gebruik maken van het onlineconcept dat wordt gekenmerkt door de korte lijnen van producent naar consument. ”Alles wordt in de loop van de ochtend vers gebakken en dezelfde middag gratis thuisbezorgd. In Oldebroek, Noordeinde, Oosterwolde en ’t Loo bezorgen wij dagelijks; voor overige dorpen geldt een vaste bezorgdag.” Honderden op ambachtelijke wijze gebakken broden vinden op deze manier dagelijks hun weg naar de consument. Bestellen kan tot 2.00 uur ’s nachts via www.lekkerversbrood.nl.

Vakantie
Ook gasten van bijvoorbeeld Landal Landgoed ’t Loo kunnen iedere dag genieten van de heerlijke producten van Bakkerij Schuld. ”Bestel simpel en snel op lekkerversbrood.nl en wij bezorgen alles gratis bij de vakantiewoning. Uiteraard is iedereen ook van harte welkom in onze winkel in Oldebroek. Aan de voor- en zijkant van de winkel is een terras waar genoten kan worden van koffie, thee, fris met een vers belegd broodje, een heerlijke koek of een lekker gebakje.”
Het jarenlange vakmanschap, het gebruik van originele receptuur en de liefde en passie voor het bakkersvak zijn te proeven in alle producten van deze koninklijke bakker.

Zuiderzeestraatweg 98
8096 CC  Oldebroek
T: 0525 – 63 1283

www.bakkerijschuld.nl

www.lekkerversbrood.nl