Lötters Edelstenen

Wat is het?

Is het een winkel, een atelier of een museum?

Voor alle drie de benamingen valt wel wat te zeggen. Een winkel omdat je bij Lötters Edelstenen de mooiste sieraden en edelstenen kunt kopen, een atelier omdat alles wat in de vitrines ligt er kunstig bij en is gemaakt door mens en natuur en een museum omdat er zoveel soorten, maten en vormen stenen te bezichtigen zijn.

Lötters Edelstenen is sinds 1988 gevestigd in het historische Elburg, in de schaduw van de karakteristieke Vischpoort. In de vele vitrinekasten ingericht met smaakvolle colliers en sieraden, vervaardigd en ontworpen door onszelf, komt u ogen tekort. De eigenaar is Marcel Lötters, gepassioneerd praat hij over zijn museumwinkel en edelstenen:

“Al op jonge leeftijd ging ik op zoek naar edelstenen. Ik vond het wonderlijk om te zien hoe een ruwe steen na behandeling in een slijptrommel alsmaar mooier en mooier werd, en dan te bedenken dat een edelsteen is gemaakt door de natuur.”, verteld Marcel en in zijn ogen verschijnt een schittering die ook terug te vinden is in de stenen in zijn winkel. “Het is een passie, geboren uit een hobby.”

Hoe dan ook, het pand aan de Vischpoortstraat 28 in het mooie toeristische vestingstadje Elburg is uw bezoek meer dan waard!

Vischpoortstraat 28
8081 ER  Elburg
T: 0525 – 68 4314
M: 06 – 20 96 31 67

www.lottersedelstenen.nl